top of page

Våre Tjenester

Skjermbilde 2022-01-26 kl. 14.33.21.png
Skjermbilde 2022-01-26 kl. 14.32.20.png
Skjermbilde 2022-01-26 kl. 14.30.06.png

Akutt Hjelp

Oppstår det et problem med tennene eller munnhulen hjelper vi til med det samme. 
Time på dagen eller dagen etter. Ta kontakt!
Utenom kontortid, ring oss gjerne på mobil.
Geir: 41 50 25 00
Erika: 97 98 42 54
Gunnvor: 
90 26 08 46

Louise: 92 17 83 50

ROTFYLLING

Rotfylling er i enkelte tilfeller den eneste måten å redde en tann på. Om det oppstår   et hull som går helt inn til tannens nerve (pulpa), eller om du får en betennelse eller skade i nerven som resulterer i at nerven dør – må tannen rotfylles for å kunne beholdes. Da må nerver og blodårer i tannen renses ut mekanisk og rotkanalen fylles igjen med moderne rotfyllingsmaterialer. Denne behandlingen gjøres smertefritt og uten spesielle ubehag for pasienten under god bedøvelse. 

Denne behandlingen kan utføres hos oss, ved komplisert kasus henviser vi deg til en spesialist. Vår Tannlege Erika Giving er nå under videreutdannelse som Endospesialist og hun tar allerede nå kompliserte kasus. 

Men om du går lenge med tannverk er sjansen for infeksjon stor. Eller du går l med en ubehandlet tannbyll er det stor sjanse for at infeksjonen sprer seg, noe som igjen kan vanskeliggjøre rotfylling slik at trekking av tannen er eneste mulighet. Da kan man erstatte tapet av tannen med kunstige tenner som ser helt naturlige ut- dette vil da din tannlege snakke med deg om. 

Behandlingen tar noe tid. Du må forvente to eller tre besøk, der hvert besøk tar mellom 30- 60 minutter. Uansett er dette en behandling som må utføres etter de høyeste kvalitetsbegreper. Premien er et vellykket, smertefritt resultat – og at du faktisk får beholde tannen din.

Ønsker du å vite mere ta gjerne kontakt med oss. 

Undersøkelse

Standard undersøkelse med 2 røntgenbilder (bitewings), hygiene og kostholdsveiledning utføres raskt uten særlig ventetid. Fjerning av tannstein, instruksjon i tanntrådbruk og puss utføres ved samme besøk.

Vi ordner årlige (eller andre intervaller) innkallinger til de som ønsker det. Det er viktig med regelmessige tannlegebesøk slik at inngrepene blir minst mulige.

Skjermbilde 2022-01-26 kl. 14.37.32.png
Skjermbilde 2022-01-26 kl. 14.35.04.png
Skjermbilde 2022-01-26 kl. 14.09.07.png

Kirurgiske Inngrep

Klinikken utfører alle vanlige polikliniske inngrep, som tannfjerning, visdomstannkirurgi, rotspissamputasjoner, tannkjøttsoperasjoner og de fleste implantatinstallasjoner. 
I mer kompliserte tilfeller har vi et godt samarbeid med oral kirurg Dagfinn Nilsen i Oslo.

Tannkjøttsykdom

Tannkjøttsykdom, også kjent som periodontitt, er en kronisk sykdom skyldes en bakteriell infeksjon som angriper selve tannfestet og gjør at tannen gradvis løsner fra kjeven.  

Grunnleggende behandling inkluderer grundig instruksjon og opplæring i munnhygiene, profesjonell rengjøring av tennerne, med eller uten operative.  Det som er avgjørende både i forebyggelse og behandling er egeninnsats i form av god munnhygiene daglig og eventuelt å slutte å røyke. 

HELFO dekker en del utgifter ved tannkjøttsbehandling (kronisk marginal periodontitt). Hvis tenner går tapt p.g.a. periodontitt, gir det rettigheter til en viss støtte fra HELFO hvis det lages broer, protese eller implantater.

Behandling Av Hull

Hull i tennene forårsakes av tannsykdommen karies. Sykdommen oppstår når munnbakterier danner syrer som gradvis løser opp emaljen og det underliggende dentinet.

Blir hullene i tennene store nok må man behandle operativt. Vi har lagt vekt på en moderne og smertefri behandling.

Det er mange alternative materialvalg ved behandling av hull. Vi bruker alltid de nyeste behandlingsmetodene Det kan velges mellom en rekke ulike fyllingsmaterialer og teknikker.

Skjermbilde 2022-01-26 kl. 14.26.52.png
Skjermbilde 2022-01-26 kl. 14.25.35.png
R.5572fdafc677f0bb0846112b30b13094.jpeg

Implantatbehandling

Ved mangel av en eller flere tenner kan man sette inn implantat. Dette er en skrue av titan som sitter i benet der hvor roten av tannen satt. På implantatet settes det fast en krone av gull og porselen. Ikke alle kan få implantat, det avhenger av flere forhold som bentykkelse og avstand til nabostrukturer.

Vi bruker produkter fra Nobel Biocare, verdens ledende leverandør av implantatkomponenter.

Klinikken har kompetanse til å sette inn implantater. Vi samarbeider også med kirurg i vanskelige kasus.

Tannlege Geir Liabø har godkjent spesialkompetanse i implantatprotetikk (kron-bro og protese over implantat)

Kroner og Broer

Vi lager kroner på tennene som er knekt eller misfargede. Når det er så lite igjen av tannen kan en krone ofte gjenskape funksjon og utseende. Kronen kan fremstilles i flere ulike materialer.

Broer lages der det mangler en eller flere tenner og er av støttetenner på hver side av tannluken.

Her kan det også anvendes andre moderne behandlingsprinsipper som implantatbehandling eller god gammeldags behandling som partielle proteser. Kasus og dessverre økonomi bestemmer valget. 

Hva er så kosmetisk tannbehandling? Kosmetisk tannbehandling er noe vi driver med hver dag, alle tannleger i hele verden. Begrepet er unnfanget i Beverly Hills, selvfølgelig! I dag går trenden over i bondede keramiske erstatninger som illustrerer tannanatomien og tanntranslusensen perfekt. 

T
enner kan også bygges med komposittmaterialer (plast) og få et tilfredsstillende resultat. Kasus og lommebok bestemmer valget.

 

CEREC

Prosedyre samme dag

I stedet for å vente så lenge som 2 uker på den nye kronen din, kan du gå inn på et tannlegekontor og gå ut med den nye CEREC-kronen i løpet av 2 timer.

Tannlegen bruker datastøttet design (CAD) og produksjon (CAM) for å ta digitale bilder av tannen og kjeven din, designe en krone og deretter lage den kronen for installasjon – helt der på kontoret.

Utseendet til kronen

Vennene dine innser kanskje aldri at tannen din har en krone. Fordi den mangler en metallkjerne, har en CEREC-krone en tendens til å se mer naturlig ut og ligne mer på de omkringliggende tennene.

Forskning tyder på det estetiske utseendet drar nytte av å ikke ha en mørk kjerne for å avbryte refleksjonen av lys.

Styrke:

Forskning tyder på at du kan få en pålitelig restaurering av tannen din med en krone installert ved hjelp av CEREC-systemet.

Som annen forskning bemerker at disse kronetypene har en tendens til å være solide og motstå slitasje, noe som gjør det mer sannsynlig at de varer lenge.

Det er gode nyheter siden det siste du vil gjøre er å dra tilbake til tannlegekontoret for å få reparert den nye kronen.

Andre typer tannkroner

CEREC-kroner ikke ditt eneste alternativ. Du kan få kroner laget av en rekke andre materialer, inkludert:

  • zirkoniumdioksyd

  • porselen

  • keramikk

  • metall, for eksempel gull

  • kombinasjon av materialer

Hvis du ikke går CEREC-ruten, vil du imidlertid ikke kunne få din nye krone på et enkelt besøk. Kroner krever vanligvis at du besøker tannlegen din minst to ganger.

Under det første besøket vil tannlegen klargjøre tannen som trenger en krone og ta et avtrykk for å sende til tanntekniker, så vil du få satt på en midlertidig krone som du går med i påvente av den permanente. Så siste besøket vil du da får sementert på din permanente krone. 

Invisalign

Invisalign også kjent som usynlig regulering.

 

Denne typen regulering består av en serie individuelt tilpassede gjennomsiktige skinner som skal sitte på tennene i rundt 20-22 timer i døgnet. De gjennomsiktige Invisalign-skinnene er laget av et slitesterkt termoplastisk materiale som sitter tett inntil tennene dine. 

Skinnene retter opp tennene og får dem til å gradvis flytte på seg ved hjelp av et kontrollert trykksystem. Som med andre typer reguleringer, kan man bli litt øm i tennene når man bruker skinnene for første gang, og når man bytter til en ny skinne. Dette ubehaget går som regel over etter maksimum to dager.

Du tar kun ut skinnen når du skal pusse tennene dine, spise mat eller drikke. Dersom du bruker skinnene mindre enn 20-22 timer i døgnet, kan behandlingen ta lenger tid. Skinnene på usynlige reguleringer skiftes ut i takt med hvordan tennene forandrer seg, og som oftest må skinnene byttes minst 1-2 ganger i måneden. 

 

Invisalign har blitt en populær erstatning for tradisjonell regulering, da den er nesten helt usynlig på tennene. Denne formen for regulering er perfekt for deg som har ujevn tannstilling og som drømmer om rette tenner. 

Gjennomsiktig tannregulering er laget for et mer bekvemt og diskret alternativ til den vanlige behandlingen. Når du har skinnene på deg er de nesten usynlige. 

 

Vil  du å vite om behandling med Invisalign er noe for deg, må du først ha en konsultasjon hos Tannlege Gunvor Barstad  for å avgjøre om dine tenner passer slik behandling. Invisalign brukes som oftest til rettelse av mellomrom mellom tenner, overbitt, trangstilte tenner, underbitt, dypt bitt eller ved skjevheter.

Under konsultasjonen vil tannlegen ta et avtrykk eller 3D-bilder av dine tenner for å kartlegge om reguleringen vil passe dine tenner, og for å finne ut av hvor lang estimert tid behandlingen vil ta. 

Deretter blir bildene eller avtrykket analysert og det blir laget en 3D-video av hvordan resultatet kommer til å bli. Du vil da kunne se forandringene uke for uke, i tillegg til sluttresultatet. Skinnene er spesialtilpasset dine tenner. 

bottom of page